19 april 2019

Koppelbijeenkomst ‘Krachten bundelen’

Voor alle POH-S en POH-GGZ in Midden-Brabant die gebruik (gaan/willen) maken van het regionale e-healthplatform (Minddistrict).

Op 17 september 2019 organiseren we de Koppelbijeenkomst ‘Krachten bundelen’ voor alle POH-S en POH-GGZ (liefst in koppels) in Midden-Brabant!

Samenwerken is belangrijk. Met samenwerken kom je verder. En door samen te werken kunnen krachten gebundeld worden. Dit zijn uitspraken die we allemaal wel kennen. Maar wat doen we in de praktijk al met deze wijsheden? Kunnen we binnen de praktijk, vanuit de rol als POH-S en POH-GGZ, goed samenwerken en daardoor een patiënt nog beter helpen? Zo ja, hoe dan? 

Als POH-S en POH-GGZ heb je vaak je eigen patiënten en kijk je logischerwijs naar wat jij voor hen kan betekenen. Omdat bij veel klachten en patiënten somatische klachten en GGZ gerelateerde zaken hand in hand gaan, kan mogelijk ook je collega POH-S of POH-GGZ een bijdrage leveren.

In deze koppelbijeenkomst leggen we de nadruk op deze raakvlakken via het thema e-health. Door de POH-GGZ wordt e-health al enige tijd gebruikt om patiënten nog beter en effectiever te helpen. Het wordt vooral als ‘online huiswerk’ ingezet, waardoor aan de hand van degelijke inhoud de patiënt in kwestie actief zelf aan de slag gaat. Doordat Midden-Brabant sinds 2018 over één regionaal e-healthplatform beschikt voor de gehele keten, is de tijd daar dat ook de POH-S en hun patiënt de kans krijgen tot ondersteuning middels goede e-healthmodules. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt die wil stoppen met roken. Voor hem of haar zou de e-healthmodule ‘Stoppen met roken’ geschikt kunnen zijn. Voor huisartspraktijken die meedoen met het zorgprogramma GGZ is het gebruik van e-health(modules) kosteloos.

In de bijeenkomst wordt antwoord gegeven op:

 • Hoe kan de samenwerking tussen de POH-S en POH-GGZ in de praktijk bevorderd worden?
 • Welke krachten kunnen gebundeld worden?
 • Wat is e-health? Hoe en waarom past het goed binnen de huisartsenzorg?
 • Hoe kunnen POH-S (ook) gebruikmaken van e-health?

Datum en tijd

Dinsdagavond 17 september 2019 (17.30 tot 20.00 uur)

Programma

 • 17.30 – 18.00 uur
  Inloop met soep en broodje
 • 18.00 – 18.45 uur
  Samenwerking POH-GGZ en POH-S in de praktijk
 • 18.45 – 19.00 uur
  Pauze
 • 19.00 – 19.50 uur
  Aan de slag met e-health in koppels
 • 19.50 – 20.00 uur
  Afsluiting

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd.

Locatie

Sterk Huis
Rillaersebaan 75
5053 EA Goirle

Kosten

Deelname aan de koppelbijeenkomst is gratis.

De bijdrage van €25,- voor deze scholing wordt voor de POH-S vergoed vanuit het zorgprogramma GGZ. Er wordt dus géén bijdrage van zowel de POH-S als de POH-GGZ gevraagd.

Aanmelden

Je kunt je, indien mogelijk samen met je collega POH(-S/-GGZ), aanmelden tot uiterlijk 10 september 2019 (vol=vol). Eén aanmelding per ‘koppel POH-S en POH-GGZ’ volstaat. Ben je alleen en kan jouw collega POH niet deelnemen? Ook dan kan je je aanmelden. Indien we te veel aanmeldingen ontvangen, zullen de koppels wel voorrang krijgen.

Meld je hier aan.