19 april 2019

Koppelbijeenkomst ‘Krachten bundelen’

Voor alle POH-S en POH-GGZ (liefst in koppels) in Midden-Brabant.
Het maximale aantal aanmeldingen is al behaald. Aanmelden voor de Koppelbijeenkomst is hierdoor niet meer mogelijk.

Op 4 juli 2019 organiseren we de Koppelbijeenkomst ‘Krachten bundelen’ voor alle POH-S en POH-GGZ (liefst in koppels) in Midden-Brabant!

Samenwerken is belangrijk. Met samenwerken kom je verder. En door samen te werken kunnen krachten gebundeld worden. Dit zijn uitspraken die we allemaal wel kennen. Maar wat doen we in de praktijk al met deze wijsheden? Kunnen we binnen de praktijk, vanuit de rol als POH-S en POH-GGZ, goed samenwerken en daardoor een patiënt nog beter helpen? Zo ja, hoe dan? 

Als POH-S en POH-GGZ heb je vaak je eigen patiënten en kijk je logischerwijs naar wat jij voor hen kan betekenen. Omdat bij veel klachten en patiënten somatische klachten en GGZ gerelateerde zaken hand in hand gaan, kan mogelijk ook je collega POH-S of POH-GGZ een bijdrage leveren.

In deze (eerste) koppelbijeenkomst leggen we de nadruk op deze raakvlakken via het thema e-health. Door de POH-GGZ wordt e-health al enige tijd gebruikt om patiënten nog beter en effectiever te helpen. Het wordt vooral als ‘online huiswerk’ ingezet, waardoor aan de hand van degelijke inhoud de patiënt in kwestie actief zelf aan de slag gaat. Doordat Midden-Brabant sinds 2018 over één regionaal e-healthplatform beschikt voor de gehele keten, is de tijd daar dat ook de POH-S en hun patiënt de kans krijgen tot ondersteuning middels goede e-healthmodules. Denk bijvoorbeeld aan een patiënt die wil stoppen met roken. Voor hem of haar zou de e-healthmodule ‘Stoppen met roken’ geschikt kunnen zijn. Voor huisartspraktijken die meedoen met het zorgprogramma GGZ is het gebruik van e-health(modules) kosteloos.

In de bijeenkomst wordt antwoord gegeven op:

 • Hoe kan de samenwerking tussen de POH-S en POH-GGZ in de praktijk bevorderd worden?
 • Welke krachten kunnen gebundeld worden?
 • Wat is e-health? Hoe en waarom past het goed binnen de huisartsenzorg?
 • Hoe kunnen POH-S (ook) gebruikmaken van e-health?

Datum en tijd

Donderdagavond 4 juli 2019 (17.30 tot 20.00 uur)

Locatie

Sterk Huis
Rillaerse Baan 75
5053 EA Goirle

Programma

 • 17.30 – 18.00 uur
  Inloop met soep, broodje en ijsje
 • 18.00 – 18.45 uur
  Samenwerking POH-GGZ en POH-S in de praktijk
 • 18.45 – 19.00 uur
  Pauze
 • 19.00 – 19.50 uur
  Aan de slag met e-health in koppels
 • 19.50 – 20.00 uur
  Afsluiting

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd.

Kosten

Deelname aan de koppelbijeenkomst is gratis.

De bijdrage van €25,- voor deze scholing wordt voor de POH-S vergoed vanuit het zorgprogramma GGZ. Er wordt dus géén bijdrage van zowel de POH-S als de POH-GGZ gevraagd.

Aanmelden

De koppelbijeenkomst op 4 juli zit al vol. Aanmelden is hierdoor niet meer mogelijk. Op korte termijn zullen we een nieuw aanmeldformulier plaatsen voor de koppelbijeenkomst in het najaar van 2019.